کارگاه تحلیل قراردادها با اکسل مورخ ۱۳/۹/۱۳۹۶ در ساعت ۱۵:۱۰ توسط جناب آقای اسماعیل شهریاری با معرفی شرکتکنندگان آغاز شد. ایشان کارشناسی ارشد مهندسی شیمی دانشگاه صنعتی شریف، کارشناس برنامه و توسعه و انتقال فناوری و مدرس دورههای مرکز کارآفرینی شریف میباشند.
هدف از تحلیل قراردادها، ایجاد تغییر در استراتژی داخل سازمان یا شرکتها است که سبب رشد آنها میشود.
اگر هدف اصلی شما از انتخاب مسیر استارتاپی این هست که وارد شرکتهای بزرگ شوید پس اولین کاری که باید در آنجا انجام دهید آن است که مشکلات کاری قراردادهای سال گذشته را پیدا کنید. سرعت عمل بالا، خیلی مهم هست، هرچه اشکالها سریعتر برطرف شود، آن کسبوکار از سایر رقبای خود موفقتر است به عنوان مثال مشتریان اسنپ از تپسی بیشتر میباشند.
رکن اساسی کار ما، استفاده از مثلث دانش است که حاوی ۴ بخش میباشد که عبارتند از:
- Data
- Information
- Knowledge
- Wisdom
Data: اطلاعات خامی میباشند که نیاز به پردازش دارند. اینها ممکن است به صورت انبوهی از کاغذهای داخل زونکن یا فایل PDF و Word یا اسکن قراردادها باشند و همهی آنها Data محسوب میشوند.
Information: اطلاعات خامی هستند که سامان دهی شدهاند.
Knowledge: تجزیه و تحلیل اطلاعات، به معنای دانش است.
Wisdom: نتیجهگیری هوشمندانه که حاصل از تجزیه و تحلیل دقیق اطلاعات باشد، خرد نامیده میشود. خرد منشاء پیشرفت کسبوکارها هست.
توضیح عملی مطالب کارگاه، با استفاده از نرمافزار Excel صورت گرفت. اگر انبوهی از دادهها داشتهباشیم باید آنها را با توجه المانهای ذکر شده در اسناد، مانند: شماره قرارداد، سال، وضعیت، مدیر پروژه، کارفرما، نوع قرارداد، مبلغ، پرداختی، زمینه و عنوان پروژه در یک جدول گردآوری کنیم. سپس با انتخاب صحیح علایم و روابط ریاضی به مرتب سازی آنها بپردازیم. این روش، دشوار است اما دقت بالایی دارد. البته روش دیگری هم هست که برای درج شمارهی موبایل و کد ملی هم به کار میرود و استفاده از این روش آسان، ولی دارای خطا است. این دو روش، Data را تبدیل به Information میکند.
بعد از پذیرایی و استراحت، بخش دوم کارگاه آغاز شد.
در این قسمت، از نرمافزار Excel، به عنوان ابزاری برای تبدیل Information به Knowledge و Wisdom
استفاده کردیم و به بررسی و ساماندهی دقیق اطلاعات پرداختیم و اطلاعات روی نمودار، هم نشان داده شد و تاثیر هر فاکتور بر نتیجهی کار مورد بررسی قرار گرفت.
کارگاه در ساعت ۱۸ به پایان رسید.
نویسنده: یاسمن حسینی